Хунтата смени и шефа на СДВР Георги Хаджиев

Според комунистическият следовател Рашков, Хаджиев е "гледал спокойно как пребиват младежи, протестиращи  в центъра на София"

Георги Хаджиев
Георги Хаджиев Източник: You Tube

"Ежедневно работим по кадрови въпроси. От днес Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) има нов ръководител, съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков. За смяната на Георги Хаджиев той информира пред журналисти в Пловдив, където пристигна заради операция срещу обвинени в корупция полицаи в 3-то РПУ.

 

"Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как пребиват младежи, протестиращи  в центъра на София и то под прозорците на МС, можем да останем равнодушен. Трябва да изкореним това. Надявам се, че стилът на работа на тези служители трябва да се промени. В закона ясно е разписано какви са правомощията. Но в него не пише, че трябва да се пребиват деца. Докато съм министър – ще бъда безкомпромисен. От днес има понижени директори на областни дирекции и в страната", каза основният инструмент на репресивния режим на Радев.

 

"Аз ще взема най-строги мерки като се надявам, че ще се промени стилът на работа на тези служители", каза още той. По повод началниците на службите за сигурност, които са в неплатен отпуск, Рашков посочи, че според него не е редно ръководителите на важни ведомства в страната да си вземат почивка.

 

"Премиерът ги покани на среща, но те изпратиха свои заместници. Поканата се повтори – не мога да кажа кога ще се случи срещата, след което ще се вземат законови мерки срещу високопоставени длъжностни лица, които са се отклонили от служебните си места и изчакват, надявайки се, че няма да бъдат освободени от длъжност", каза Рашков. 

Още от "България"

Трайчо Трайков: Извинявам се за начина, по който Столична община реорганизира движението по Патриарха

Бях поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени