Хунтата злодейства - сменя директора на Агенцията по вписванията

Поводът е отказът от агенцията за вписване на новите ръководства на болниците "Лозенец" и "Александровска"

Габриела Козарева
Габриела Козарева Източник: Агенция по вписванията
Настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията ще бъде сменен, каза пред журналисти слежебният премиер Стефан Янев. Директор на агенцията сега е Габриела Козарева и тя ще бъде сменена с предложение на министъра на правосъдието.
 
Преди няколко дни здравният министър Стойчо Кацаров призова колегата си "да се провери законосъобразността на действията на директора на Агенцията по вписванията и ако установи, както твърдя, че тя е надскочила правомощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата длъжност".
 
Поводът е отказът от агенцията за вписване на новите ръководства на болниците "Лозенец" и "Александровска". Отказът за "Лозенец" е заради съдебно определение, след като досегашният директор на лечебното заведение Любомир Спасов обжалва уволнението си. А невписването на назначения от Кацаров нов Съвет на директорите на "Александровска" от агенцията обясниха с разминаване в текстове от представената от здравното министерство документация.
 
По-късно пред медии Кацаров на няколко пъти подчерта, че Агенцията по вписванията има задължения единствено да впише смяната, ако са предоставени всички изисквани по закон документи, а не да тълкува или да се изказва по същество. Той коментира и случая с новото ръководство на болница "Лозенец".
 
 
 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени