И Ветко Арабаджиев се кандидатира за депутат

Припомняме, че и съпругата му, Маринела Арабаджиева, вчера последва примера на обвиняемия бизнесмен Миню Стайков да се кандидатира за депутат

Ветко и Маринела Арабаджиеви
Ветко и Маринела Арабаджиеви Източник: You Tube

Ветко (Вълчо по лична карта, бел.ред.) Арабаджиев ще бъде водач на кандидатски листи от коалиция "Движение заедно за промяната" в Пловдив област и Пазарджик. Това съобщава Actualno.com. Регистрацията на Арабаджиев няма да бъде формална, той ще участва в кампанията с изяви.

 

Припомняме, че и съпругата му, Маринела Арабаджиева, вчера последва примера на обвиняемия бизнесмен Миню Стайков да се кандидатира за депутат. И тя като него е избрала да се яви на изборите от Втори бургаски многомандатен район като пета в листата на Движение Заедно за промяната.

 

Маринела Арабаджиева заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев е обвиняема за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Двамата бяха пуснати под домашен арест след като излежаха повече от година в ареста. В момента на регистрацията на листата Арабаджиева е била с електронна гривна за проследяване.

 

Няма проблем да се кандидатира, тъй като няма влязла в сила присъда и не е под запрещение. Кандидатурата й като депутат я брани от задържане и повдигане на ново обвинение по време на предизборната кампания до окончателното обявяване на резултатите, коментира вчера по този повод председателят на РИК-Бургас адв. Михаил Хаджиянев. Със същия мотив избирателната комисия вече пусна за участие в изборите бизнесмена Миню Стайков, който също е обвиняем по дело, което се гледа в Специализирания наказателен съд.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени