Илия Недев: 90 % от инцидентите на пътя са вследствие на човешка грешка

Според Илия Недев образованието на децата е единствената възможна превенция за спирането войната по пътищата в бъдеще

Пешеходна пътека
Пешеходна пътека Източник: Zonanews

Обстановката по нашите пътища тя винаги е динамична, при всяко едно пътуване винаги се намира един водач, който да има някак си усещане за безнаказаност, да изпревари всички водачи в колоната, да се включи в последния момент във временната организация или да смени лентата на светофара, но това винаги дава едно усещане у шофьорите за липса на правила, изнервя обикновено шофьорите и може би това е част от нашия манталитет, който много влияе на обстановката на пътищата. Това заяви инженер Илия Недев, който е завършил Университета по архитектура строителство и геодезия и работи в сферата на пътното строителство, в интервю за предаването "Визия 0". 

Илия Недев подчерта, че инфраструктурата е един от факторите за инцидентите и за пътнотранспортните произшествия. "Обикновено инцидентите на пътя са вследствие на човешка грешка, процентът се доближава до 90", посочи инж. Недев. 

Според Илия Недев образованието на децата е единствената възможна превенция за спирането войната по пътищата в бъдеще. "Най-важното е да обърнем внимание на това, че придвижването от една точка до друга не е емоционален процес, просто трябва да се концентрираме в това да стигнем невредими с възможно най-малко емоции", категоричен е Илия Недев.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени