Илияна Йотова: За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка

"На всеки, който има проблем, му се казваше - иди се разбери с Бойко. Е, това няма как да става повече", каза потомствената комунистка Йотова

Радев и Йотова
Радев и Йотова

"За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората могат да пазят дистанция и да се създаде организация", каза по БНТ Илиана Йотова, която ще изтърпим още няколко месеца като вицепрезидент. 

Очевидно е, че Йотова е другата "черна станция" в президентската администрация, която заедно с Радев повтаря едно към едно всички отровителски пропагандни сглобки на БСП. Тя потвърди това си амплоа и в днешното си участие в предаването "Денят с Георги Любенов". Тя отрече и разкритикува всичко, за което й стигна времето. Започна с необоснована критика по повод ваксинационния план у нас.
"Тези "зелени коридори" са доказателство, че организацията в този процес не струва, че нещо не е както трябва. Защо се налага това след като имаше ваксинационен план? Това е признание за много сериозни проблеми", каза Йотова.

"Другата голяма болка и тревога е начинът, по който хората бяха информирани за тези ваксини, по който вървеше самата кампания", продължи с фалшиво загрижен тон Йотова.

"За мен не е достатъчно да видим две голи ръце - било то на минситъра или директори на болници. Поне 3 предписания има от световни здравни организации, за да може хората да бъдат убедени. Когато човек не е информиран и има съмнения, той се страхува", добави тя, но не каза, че двамата с Радев направиха и невъзможното, за да съучастват в черния ПР срещу всяка стъпка на правителството и НОЩ. Отказът им да се съобразят и с последната заповед за 3 март е доказателство, че тезиз двамата демонстративно показват, че за тях правила и закони в тазиз държава няма. Въпросът е, докога ще им се позволява това от институциите.

"Каквото и да се случи на тези избори, много важна фигура ще бъде здравният министър и е неудачно, че здравният министър ще води и листи", нахейти и здравния министър Йотова.

"Без БСП не може да имаме втори мандат, но не съм видяла през всичките тези години БСП да не ни подкрепя. Аз не съм от вчера в политиката. Всички ние съзнаваме, че президентската институция би могла да се превърне в един чудесен инструмент за пазарлъци, но не може да допуснем тя да стане израз на политическо брокерство. Ние не искаме да се явяваме като резултат от политическо предложение",  Йотова.

"Президентската институция е това, което създава стабилност. За разговори, за консултации. В началото диалогът с изпълнителната власт беше възможен, до един момент, когато се оказа, че всичко зависи от един човек", беше другото абсурдно и в пълен асинхрон с фактите твъредние на Йотова.

"На всеки, който има проблем, му се казваше - иди се разбери с Бойко. Е, това няма как да стане. Ние отказваме да бъдем под нечий чадър, под нечий похлупак", не пропусна да се заяде и с премиера Илиана Йотова. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени