"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с Кирил Петков и Асен Василев

Това заяви кандидатът за депутат от ИТН Пламен Данаилов

Пламен Данаилов
Пламен Данаилов Източник: БГНЕС

"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с Кирил Петков и Асен Василев, нито ще направи коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това заяви по NOVA кандидатът за депутат от ИТН Пламен Данаилов.

 

"Ако сме опозиция, ние ще бъдем конструктивни и ще държим под напрежение управляващите, показвайки всичките им недъзи", заяви Данаилов и поясни, че ИТН  ще държи на "ясна програма с точни цели и задачи, разписани със срокове".  Темата за финансовата стабилност на България ще бъде приоритет за ИТН. Това е била една от причините ИТН да излезе от четворната коалиция в предишния кабинет , заяви Данилов, затова сега тя ще бъде "едно от нещатата, за които ще трябва много сериозно да се говори". 

 

Данаилов коментира и договора ни с "Газпром", който изтича в края на тази година. "България трябва да осигури газ първо за топлофикациите, за да може хората да бъдат на топло през зимата, за да може да работи и българския бизнес. Това, което трябва да се направи е газът да е на най-добрата цена", каза Данаилов.

 

Според него "Булгаргаз" притежава един "много ценен актив". "Това е договорът с Азербайджан за доставка на природен газ. Начинът му на ценообразуване в момента е изключително изгоден и той трябва да бъде използван от държавата", обясни още бившият зам.-енергиен министър. 

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени