Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход по границата с Румъния, Сърбия и Турция

През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси

Път София-Калотина
Път София-Калотина Източник: Zonanews

Движението на товарни автомобили на изход от страната по границата с Румъния, Сърбия и Турция е интензивно, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на интернет страницата си, по данни към 06:00 часа тази сутрин. 

 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно- пропускателни пунктове (ГКПП) "Русе", "Кардам", "Видин", "Оряхово", "Никопол" за излизащите от страната товарни превозни средства.

 

Гранична полиция
Гранична полиция Източник: МВР

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на изход за товарни автомобили.  На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

 

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" на изход за товарни автомобили. На границата с Гърция движението се осъществява нормално  на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси. На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени