Интензивен трафик на гранични пунктове с Румъния и Турция

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция

Дунав мост
Дунав мост Източник: Zonanews

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция, съобщава Главна дирекция "Гранична полиция" на сайта си. Информацията е към 06:00 часа тази сутрин.

 

Движението на границата с Румъния е натоварено на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Кардам" и "Никопол" за товарни автомобили на изход. Областно пътно управление – Русе информира, че от 13 до 31 май 2024 г. се извършва авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Въведена е временна организация на движение. Ремонтните дейности се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира с пътни знаци и сигналисти.

 

ГКПП Промахон-Кулата
ГКПП Промахон-Кулата Източник: Zonanews

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

 

На границата със Сърбия движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

 

ГКПП на границата със Сърбия
ГКПП на границата със Сърбия Източник: БГНЕС

Трафикът на границата с Република Северна Македония е нормален на всички гранични пунктове.

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП "Капитан Андреево" за товарни автомобили.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени