Интензивен трафик на изходите на София и на границата с Гърция

Главният инспектор от "Пътна полиция" Лъчезар Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ "Тракия"

Задръстване по магистрала
Задръстване по магистрала Източник: Facebook

Хиляди българи тръгват на път за празниците. Още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Сериозен е трафикът на изходите на София и в петък сутринта. "Днес очакваме доста пътуващи. В четвъртък трафикът беше много сериозен, очакваме да е такъв и днес. Вчера не се стигна до сериозни проблеми по пътищата. Няма сериозни инциденти с тежко пострадали или загинали лица. Имаше малки инциденти и предпоставки за сериозни такива", обясни пред NOVA главният инспектор от "Пътна полиция" Лъчезар Близнашки. Според него ремонтите на АМ "Тракия" възпрепятстват движението.

 

От "Пътна полиция" отправиха молба те да бъдат прекратени за празниците, но решението се взима от АПИ, които са решили да продължат някои от ремонтните дейности. Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ "Тракия". От четвъртък тече и акция за превенция на високата скорост по пътищата. КАТ е изкарала цялата налична техника, която е разположена основно в извънградските и високоскоростните участъци. От събота пътните полицаи ще се насочат към населените места, където ще се следи за употреба на алкохол.

 

Инспектор Близнашки апелира към шофьорите да карат внимателно и да спазват ограниченията. Въпреки коронавируса и засилените мерки, не липсват и българи, които се отправят на почивка в Гърция за празниците. Сериозен е трафикът на ГКПП "Кулата". Опашката на границата се движи изключително бавно, а причина за това е стриктният контрол от страна на граничните власти.

 

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени