Интензивен трафик на изходите на София и на границата с Гърция

Главният инспектор от "Пътна полиция" Лъчезар Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ "Тракия"

Задръстване по магистрала
Задръстване по магистрала Източник: АПИ

Хиляди българи тръгват на път за празниците. Още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Сериозен е трафикът на изходите на София и в петък сутринта. "Днес очакваме доста пътуващи. В четвъртък трафикът беше много сериозен, очакваме да е такъв и днес. Вчера не се стигна до сериозни проблеми по пътищата. Няма сериозни инциденти с тежко пострадали или загинали лица. Имаше малки инциденти и предпоставки за сериозни такива", обясни пред NOVA главният инспектор от "Пътна полиция" Лъчезар Близнашки. Според него ремонтите на АМ "Тракия" възпрепятстват движението.

 

От "Пътна полиция" отправиха молба те да бъдат прекратени за празниците, но решението се взима от АПИ, които са решили да продължат някои от ремонтните дейности. Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ "Тракия". От четвъртък тече и акция за превенция на високата скорост по пътищата. КАТ е изкарала цялата налична техника, която е разположена основно в извънградските и високоскоростните участъци. От събота пътните полицаи ще се насочат към населените места, където ще се следи за употреба на алкохол.

 

Инспектор Близнашки апелира към шофьорите да карат внимателно и да спазват ограниченията. Въпреки коронавируса и засилените мерки, не липсват и българи, които се отправят на почивка в Гърция за празниците. Сериозен е трафикът на ГКПП "Кулата". Опашката на границата се движи изключително бавно, а причина за това е стриктният контрол от страна на граничните власти.

 

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени