Интензивен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили

През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване

ГКПП "Капитан Андреево"
ГКПП "Капитан Андреево" Източник: Пресцентър на МС

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

 

На границата с Румъния движението е интензивно на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Кардам" и "Никопол" на изход за товарни автомобили. От АПИ съобщават за ремонтни дейности на пътната настилка на моста при ГКПП "Русе" от 10 до 14 юни 2024 г. Ще бъде въведена временна организация на движение. Ремонтните дейности ще се осъществяват в светлата част на денонощието. Трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

 

Агенция
Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Източник: Zonanews

Трафикът е интензивен на ГКПП " Капитан Андреево" за товарни автомобили, на изход, по границата с Република Турция. На границата с Гърция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Република Сърбия. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

 

През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Още от "България"

АПИ: Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с една изцяло нова магистрала от София до Кулата

Стоян Николов от УС на АПИ коментира още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала "Струма", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени