Искрен Митев от ПП опроверга, че са намерили депутати, за да си осигурят мнозинство в НС

Митев обясни, че според него изказването на Атанас Михнев не е цитирано точно

Искрен Митев, ПП
Искрен Митев, ПП Източник: Zonanews

Депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" опроверга информацията, че политическата сила е намерила част от депутатите, за да осигури мнозинството, което да подкрепи актуализацията на бюджета.

Припомням, че по-рано днес колегата му Атанас Михнев заяви в Стара Загора, че "Продължаваме Промяната" върви в посока да осигури "пълно мнозинство".

 

Митев обясни, че според него изказването не е цитирано точно:

"Когато се изгледа целият запис, може да се види, че никой не е казал нещо такова. Повторил е (Атанас Михнев, бел. ред.) думи на това, което е било казано преди  - че всъщност ние работим в тая посока или по-скоро се надяваме да стигнем до този тип разрешаване на проблема", това каза Искрен Митев пред журналисти в Народното събрание.

 

Той заяви очакванията си, че ще се стигне до одобрението на актуализацията на бюджета в зала:

"Депутатите не са хартиени фигурки, ние не можем да взимаме който и да било - това са хора, които са дошли тук с опредени убеждения, да защитават позиция на своите избиратели. Ние досега сме работили с голяма част от народните представители от "Има такъв народ", нека да не забравяме, че нещата, които сме постигнали, независимо как се развиха на тоя етап, ние сме ги постигнали заедно. И не забравяйте, че на нас ни трябва мнозинство от присъстващите в зала – не за всяко решение в Народно събрание трябват 121 народни представители".

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени