ИТН: Кабинетът "Главчев" е на ПП-ДБ и Христо Иванов

Това коментира Тошко Йорданов на консултациите при президента

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: БТА

Съвсем логично е да има съмнения за партийно влияние в служебния кабинет и то няма как да е по друг начин заради начина, по който е конструирана Конституцията. Бих казал, че този кабинет е на ПП-ДБ и на Христо Иванов. Защото Димитър Главчев го избраха с техните гласове за председател на Сметната палата. Това коментира Тошко Йорданов от ИТН, след като на "Дондуков" 2 беше представен съставът на служебното правителство, предложен от Димитър Главчев.

 

"Когато българският народ позволява малки деца да си играят със законите, се получава това. Като народ, политици и парламент ще си изстрадаме този период, защото той е законен. Конституцията повелява така", посочи Йорданов. И добави: "Надявам се в следващия парламент да оправим Конституцията, защото това в момента е излишно и вредно. Вината се носи от тези, които инициираха тези промени".

 

След консултациите пред журналисти Йорданов отново каза, че съставът на служебния кабинет е отговорност на служебния министър-председател и на ПП-ДБ. "ПП-ДБ промениха Конституцията, те гласуваха в зала г-н Главчев да стане шеф на Сметната палата, те гласуваха списъка, от който президентът да избира служебни министри. Това е тяхна отговорност", заяви Йорданов. "Горе играха пиеса, "Многострадална Геновева", жалка история", допълни той.


Запитан дали очаква честни избори, Йорданов каза, че не знаел кога е имало такива. "Имало е малко по-честни и много по-нечестни. Не знам тези от кои ще бъдат", каза Йорданов.

 

"Вчера стана ясно, че Кирил Петков е искал приятелят на баща му да стане министър, който да отговаря за изборите – Ценкин. Когато ние бяхмя с тях в кабинет, му беше бодигард, искаше да го направи шеф на НСО. Тогава имаха смешен разговор и президентът му обясни, че в йерархията няма как да прескочи организирана структура. Но Кирил Петков не знае къде стоят генерал, майор и тн. След това си го пробута за зам.-министър, а сега искаше да го пробута за министър и да прави изборите. Същевременно техният зам.-електронен министър беше човекът, който ходеше да снима кодовете. С ПП-ДБ са най-нечестните избори", каза Йорданов.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени