ИТН лансират човек на Трактора за регионален министър

Освободен е от КПКОНПИ, днес предлага услуги по "спасяване" от комисията

Георги Георгиев
Георги Георгиев Източник: ИТН

Невзрачният на пръв поглед бъдещ министър на регионалното развитие Георги Георгиев в предложения от ИТН кабинет ще се окаже поредната "скрита лимонка", разкрива Блиц. В официалното представяне на партията се изтъква, че Георгиев има научна степен доктор по "Организация и управление на производството/строителство". Бил участвал в екип към Министерство на финансите, въвел капиталово бюджетиране, основано на проектен подход на базата на негов дисертационен труд.

 

Дали е така само от министерството могат да кажат, но негови бивши колеги разказват, че нямат спомен да е била прилагана, въвеждана или дори теоретично да бил използван неговият дисертационен труд. Според тях по-скоро било обратното – използвал е документацията от МФ като основа на въпросния труд, твърдят източници на БЛИЦ от Министерството на финансите. В сайта на ИТН пише, че Георгиев е ръководил екип, разработил методика за изчисляване на "значително несъответствие" в областта на гражданската конфискация.

 

Защо ли обаче премълчават в коя институция? Оказва се, че до средата на 2014 г. е бил директор на дирекция "Методология, анализ, отчет, контрол и международно сътрудничество" в КПКОНПИ. Под вещото му ръководство е била изработена въпросната методология. До тук добре. Фрапиращото обаче е, че след напускането на КПКОНПИ, Георгиев започва да извършва консултантска дейност именно по въпроси, свързани с нормативните уредби и закони касаещи конфискацията на незаконно придобито имущество.

 

Георги Георгиев предлага услугата спасяване от КПКОНПИ
Георги Георгиев предлага услугата спасяване от КПКОНПИ
Георги Георгиев предлага услугата спасяване от КПКОНПИ Източник: Facebook

На официалната фейсбук страницата на "МГ консултинг" ЕООД, която до ден днешен е еднолична собственост на Георги Георгиев, пише, че фирмата предлага "управление на проекти, независимо от източника на финансиране; спасяване от КПКОНПИ". Кандидат-министърът извършва услуги свързани с легализирането на пари с неизяснен произход и предотвратяване попадането им в обхвата на държавните контролни органи. Там е посочен телефон за връзка с Георгиев, който в публикации споделя с аудиторията разсъжденията си относно КПОНПИ.

 

Освен това на профилната снимка е сложил свой фотос, на който се е изпънал пред сградата на Европейската комисия в Брюксел. Вероятно след тази публикация г-н кандидат министърът ще побърза да я изтрие, както стори неговият съпартиец - кандидатът за министър на правосъдието Момчил Иванов. Самият Георги Георгиев често се бил хвалел, че е специалист по намиране на вратички в закона за справяне и измъкване от разследване на КПКОНПИ. Той не веднъж е разказвал как е помогнал на известни лица, които са имали проблеми с КПКОНПИ и чиито имоти са били обект на конфискация, да се измъкнат невредими с цялото си имущество.

 

Алексей Петров
Алексей Петров Източник: Zonanews

Георгиев гордо се хвалел, че благодарение на него Алексей Петров-Трактора е решил успешно проблемите си с КПКОНПИ. Същият сега е кандидат за министър, който в това си качество е призван да провежда държавната политика, за съблюдава и прилага закона, да контролира и да следи своите подчинени да спазват наредбите и законите. Връзката на Георгиев с Трактора не е тайна.

 

Още повече, че в официалния сайт на ИТН е отбелязано, че пишман кандидатът им за министър е бил главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и в качеството си на такъв е бил дори член на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Справката в интернет пространството показва, че той е заемал тази длъжност в периода, в който председател на ССИ е бившият министър на земеделието в първия кабинет на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени