Ива Митева: По-добре е, ако се отива на избори, антикорупционният закон да бъде приет от едно ново мнозинство

Христо Иванов да поиска прошка от ИТН, настоява тя

Ива Митева, ИТН
Ива Митева, ИТН Източник: Zonanews

Христо Иванов вместо да се опитва да обяснява необяснимото, трябва да излезе и да поиска прошка от "Има такъв народ" (ИТН), защото това, което казва, не е вярно. Това каза Ива Митева от ИТН за БНР в коментар на записа от заседанието на ПГ на "Демократична България" от петък.

 

След ситуацията от петък шансовете за съставяне на ново правителство са малки според Митева. Тя обаче смята, че трябва да се види дали може да се направи последен опит нещо да се поправи. Моето становище е, че избори не са добрия вариант, но не е добрия вариант и това ние да бъдем унижавани и ежедневно да бъдем обвинявани за мафия, каза Митева.  

 

Попитана дали БСП трябва да задържи мандата с идеята да бъде избран председател на КЕВР и да бъдат приети промените в антикорупционния закон, Митева каза, че това е решение, което ще вземе Народното събрание оттук-нататък.

 

При тази променена обстановка мисля, че мандатоносителят трябва да разговаря с всички парламентарни групи дали има воля за удължаване. При воля от тях могат да се приемат едни процедурни правила и изборът да се проведе в много кратки срокове, каза Митева.

 

Всичко друго не е в такава спешност, която налага сега и веднага да се вземат тези решения. По-добре е, ако се отива на избори, антикорупционният закон да бъде приет от едно ново мнозинство, каквото кажат българските избиратели, смята още Ива Митева.

 

"Когато каните някого за коалиционен партньор, вие искате да водите диалог с него, искате неговото доверие. Ние излязохме от коалицията точно заради това счупено доверие. От записа разбрах, че те не ни уважават, че те не смятат, че ние сме равностоен коалиционен партньор. Доверието, за което толкова мечтаехме и диалогът, който искахме да възстановим, не се случи'', коментира Ива Митева, като добави, че ИТН са били абсолютно искрени в поведението си. 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени