Иван Хиновски: Предстои ни тежка зима, цените се движат нагоре

Основните причини за увеличението на природния газ са пазарните процеси и растящите цени на емисиите

Иван Хиновски
Иван Хиновски Източник: БНТ

"Предстои ни тежка зима, цените се движат нагоре. Най-сериозният удар ще бъде върху столицата, върху топлинната енергия, поне 5-10% ще се повиши". Това заяви пред БНТ, Иван Хиновски, депутат от "Има такъв народ", председател на Комисията по енергетика в парламента.


По думите му основните причини за увеличението на природния газ са пазарните процеси и растящите цени на емисиите. Според Иван Хиновски много търговци спекулират с цените. Той допълни, че единствено Комисията за енергийно и водно регулиране може да налага санкции.


"Състоянието на "Топлофикация София" е много тревожно", каза още Иван Хиновски. Той добави, че не желае да бъде министър. Ще помагам на всички кандидат-министри, трябва да заровим томахавките, коментира още Иван Хиновски.

Още от "България"

Водещи новини

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Последни новини

Най-четени