Ивайло Калфин: Споменаването на България за взривения мост е част от руската пропаганда

"Путин лично си е заложил авторитета. А взривът на Кримския мост беше морален удар върху Путин, тъй като това беше най-охраняваното съоръжение", допълни Калфин

Ивайло Калфин
Ивайло Калфин Източник: Wikipedia

Споменаването на България за взривения мост е част от руската пропаганда  - 1 Това че България е замесена в подобно събитие (взрива на Кримския мост, бел. ред.) са пълни измислици. Очаквам категорично отхвърляне на подобна възможност. Това заяви в ефира на сутрешния блок на БНТ бившият външен министър на страната Ивайло Калфин.

 

Според него България е била спомената от Кремъл по един "класически стил на интригата". Това е част от руската пропаганда. От доста време, за съжаление, в Русия казват, че не воюват срещу украинците, а срещу целия колективен Запад чрез Украйна. Това е част от наратива, който върви в Русия, обясни Калфин.

 

По думите му отдавна е била премината точката, която би могла да върне двете страни на масата на преговори, и прогнозира, че конфликтът ще продължи още дълго време. Подобно отношение към една съседна държава няма да се забрави, независимо дали войната ще продължи още 10 или 15 години, допълни бившият ни външен министър.

 

По адрес на Владимир Путин Калфин отбеляза, че се е "отказал да търси логика в действията на руския президент", който според него в момента е изцяло отдаден на идеята да постигне някаква победа в Украйна, след като първоначалните му планове за превземане на Киев и "денацификация" се провалиха.

 

Путин няма да се откаже, защото лично си е заложил авторитета. А взривът на Кримския мост беше морален удар върху Путин, тъй като това беше най-охраняваното съоръжение, допълни Калфин. Посочи в заключение, че "не трябва да очакваме, че нещо ще се промени в Москва в скоро време".

Още от "България"

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени