"Изчегъртват" проф. Михаил Константинов от "Информационно обслужване"

Професорът по математика е известен като един от големите противници на машинното гласуване

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов Източник: Zonanews

Дългогодишният ръководител на "Информационно обслужване" Михаил Константинов ще бъде отстранен от държавното дружество през август, съобщава БНТ. Това става ясно от обявление за свикване на извънредно общо събрание на 16 август с една единствена точка в дневния ред: освобождаване от длъжност на двама от членовете на Съвета на директорите - Михаил Михайлов Константинов и Валери Петров Борисов. И двамата са независими членове в борда на директорите и през февруари т.г., след проведен конкурс, са избрани за нов мандат, става ясно от публикация на сайта на транспортното министерство.

 

Професорът по математика е известен като един от големите противници на машинното гласуване. За неговото отстраняване от ръководния пост на "Информационно обслужване", която обработва изборните протоколи, се заговори още с встъпването в длъжност на служебния кабинет. Министърът на транспорта и информационните технологии Георги Тодоров, който е принципал на дружеството, дори бе издал обява за провеждане на нов конкурс за представители на държавата в борда на директорите на "Информационно обслужване", но впоследствие я оттегли.

 

Дружеството не е 100% държавно и 0,5% от капитала му се държи от множество дребни акционери. Затова и всяка кадрова рокада в ръководството трябва да се вземе с решение на Общото събрание. Проф. Михаил Константинов оглави "Информационно обслужване" през 2012 г. и с двегодишно прекъсване между 2014-2015 г. е председател на борда на директорите до април 2021 г. В момента председател на съвета на директорите е Валери Борисов, а Константинов е член на съвета.

Още от "България"

Водещи новини

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Последни новини

Най-четени