Изпълнителният директор на НСОРБ: Изпращаме най-трудния мандат за местните власти в последните 30 години

Изпращаме мандата с удовлетворение, че въпреки всички трудности, общините успяха да останат стабилна, устойчива власт в държавата, заяви Силвия Георгиева

Силвия Георгиева (вдясно), НСОРБ
Силвия Георгиева (вдясно), НСОРБ Източник: НСОРБ

Изпращаме мандат 2019-2023, който беше най-динамичният и най-трудният мандат за местните власти в България в последните 30 години. Това каза по Радио "Фокус" Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините на Република България (НСОРБ).

 

По думите й все още не са забравени спомените от пандемията: "Това беше наистина много трудно начало на изминалия мандат. Преживяхме и много други кризи и турбуленции. Освен пандемията COVID-19, войната в Украйна, икономическата криза и вътрешнополитическата нестабилност, която имаме в България през последните няколко години. И всяко едно от тези обстоятелства изискваше от общините максимална мобилизация на местно ниво така, че нито една от системите, които общините управляват, да не пострада. Изпращаме мандата с удовлетворение, че въпреки всички трудности, общините успяха да останат стабилна, устойчива власт в държавата, запазиха своята диалогичност на местно ниво със своите граждани, в общинските съвети и паралелно с това натрупаха голям опит в управлението на кризи", коментира Георгиева.

 

Според изпълнителният директор на НСОРБ удовлетвореността идва от факта, че въпреки трудностите,  всички граждани, които са имали нужда от помощ, са получили такава: "Бяхме на мястото си във всеки един момент, до всеки един гражданин, който се нуждае от нашата подкрепа. Успяхме да преодолеем всички трудности, които породи и инфлацията, и икономическата криза, и вътрешнополитическата нестабилност, и въпреки че две години работихме без приет бюджет на държавата, общинските услуги и общинските дейности функционираха и продължават да функционират нормално".

Още от "България"

Последни новини

Най-четени