Изпълнителният директор на НСОРБ: Изпращаме най-трудния мандат за местните власти в последните 30 години

Изпращаме мандата с удовлетворение, че въпреки всички трудности, общините успяха да останат стабилна, устойчива власт в държавата, заяви Силвия Георгиева

Силвия Георгиева (вдясно), НСОРБ
Силвия Георгиева (вдясно), НСОРБ Източник: НСОРБ

Изпращаме мандат 2019-2023, който беше най-динамичният и най-трудният мандат за местните власти в България в последните 30 години. Това каза по Радио "Фокус" Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините на Република България (НСОРБ).

 

По думите й все още не са забравени спомените от пандемията: "Това беше наистина много трудно начало на изминалия мандат. Преживяхме и много други кризи и турбуленции. Освен пандемията COVID-19, войната в Украйна, икономическата криза и вътрешнополитическата нестабилност, която имаме в България през последните няколко години. И всяко едно от тези обстоятелства изискваше от общините максимална мобилизация на местно ниво така, че нито една от системите, които общините управляват, да не пострада. Изпращаме мандата с удовлетворение, че въпреки всички трудности, общините успяха да останат стабилна, устойчива власт в държавата, запазиха своята диалогичност на местно ниво със своите граждани, в общинските съвети и паралелно с това натрупаха голям опит в управлението на кризи", коментира Георгиева.

 

Според изпълнителният директор на НСОРБ удовлетвореността идва от факта, че въпреки трудностите,  всички граждани, които са имали нужда от помощ, са получили такава: "Бяхме на мястото си във всеки един момент, до всеки един гражданин, който се нуждае от нашата подкрепа. Успяхме да преодолеем всички трудности, които породи и инфлацията, и икономическата криза, и вътрешнополитическата нестабилност, и въпреки че две години работихме без приет бюджет на държавата, общинските услуги и общинските дейности функционираха и продължават да функционират нормално".

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени