Изписаха пребития Християн Пендиков от ВМА

Лечението му продължава в извънболнични условия

Християн Пендиков във ВМА
Християн Пендиков във ВМА Източник: БГНЕС

Християн Пендиков бе изписан от Военномедицинска академия днес, съобщиха от ВМА. Лечението му продължава в извънболнични условия.

 

Секретарят на Българския клуб в Охрид "Цар Борис III" Християн Пендиков беше зверски пребит на 20 януари 2023 г. Един от виновниците за нападението срещу него е Илия Спасески. Той е професионален състезател по жиу-жицу и член на клуба по карате в Охрид "Кун-су-то". Спасески участва в професионални състезания и е носител на множество награди от тях.

 

От ударите Пендиков получи наранявания в областта на прешлените, ребрата и челюстта. Той беше и с тежки наранявания по главата. Пострадалият македонски българин беше транспортиран с българския правителствен самолет "Фалкон" за лечение във Военномедицинска академия в София, където го оперираха.

 

България остро осъди нападението срещу Християн и извика посланика си в Скопие за консултации. Посланик Ангел Ангелов няма да се завърне в РС Македония, докато там няма промяна. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени