Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон (СНИМКИ)

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия

Прокуратурата иззе 1418 картини и 45 графики от жилище и други помещения, ползвани от двамата обвиняеми Васил Божков и жена му Елена Динева.

Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР. 

През 2020 г. от сградата на ул.“Васил Левски“ № 79, както и от офис на ул. „Московска“ № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, предоставяме снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството – картини и графики.

Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон
Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон 2
Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон 

Още от "България"

Няма да има прекъсване на водоснабдяването в Бургас заради ПСПВ "Ясна поляна"

Областният управител на Бургас Пламен Янев и изпълнителният директор на "Български ВиК Холдинг" ЕАД Лозко Лозев опровергаха спекулациите относно ремонта на ПСПВ "Ясна поляна"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени