Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон (СНИМКИ)

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия

Прокуратурата иззе 1418 картини и 45 графики от жилище и други помещения, ползвани от двамата обвиняеми Васил Божков и жена му Елена Динева.

Сред произведенията на изкуството са и такива на известни български творци като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Иззетите художествени творби са предадени за съхранение на Националната художествена галерия при спазване на утвърдените правила и осигурена охрана от органите на МВР. 

През 2020 г. от сградата на ул.“Васил Левски“ № 79, както и от офис на ул. „Московска“ № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, предоставяме снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството – картини и графики.

Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон
Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон 2
Иззеха над 1400 картини от Васил Божков, сред тях са платна на Майстора и Нерон 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени