Как бизнесът и синдикатите виждат Плана за възстановяване на България

Коментар на Васил Велев и Пламен Димитров

Как бизнесът и синдикатите виждат Плана за възстановяване`
Как бизнесът и синдикатите виждат Плана за възстановяване` Източник: NOVA

Бързо внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост на България поискаха вчера от новия парламент работодатели и синдикати. Настояването им дойде на фона на бурни дебати по темата в Народното събрание. В крайна сметка депутатите гласуваха в сряда, на 21 април премиерът в оставка Бойко Борисов да представи Плана в парламента. Ден по-рано, в четвъртък, той заяви  "Ако искат да го приемат, ако искат да го надградят. Ако искат, да направят нов план". Коментар по темата направиха в предаването "Събуди се" по NOVA председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

 

"За осемте месеца, откакто се работи Планът, той е достигнал степен на готовност, която предполага неговото внасяне в срок. Всяко нещо може да бъде направено по-добре. Очевидно към тези инвестиционни проекта ще бъдат добавени в последния момент още няколко. Такъв е проектът за улавяне на въглероден диоксид, който е изключително важен за въгледобивния сектор", обясни Димитров. Според него благодарение на натиска на работодатели и синдикати е включена програма за икономическа трансформация.

 

Сега те искат към нея да се добавят още средства, за да се увеличи общият размер. Васил Велев е на мнение, че Планът може да бъде подаден в срок. Работодателите са на мнение, че това трябва да се случи. "Първите пари могат да бъдат получени още през юли, а част от тях – инвестирани още през тази година. Според нас Планът има степен на готовност, която при доработване в оставащото време може да постигне добър резултат", заяви той.

 

 

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

НАП: Фирмата на Румен Спецов до момента на продажбата ѝ през април 2016 г. не е имала задължения към фиска

Румен Спецов е подал декларация за прекъсване на дейността на всички свои фирми в България поради получаването на статут на постоянно пребиваващ в Дубай

Прочетете повече прочетете повече

Каракачанов към служебния кабинет: Да не прекаляват с чистките

Каракачанов определи това като лъжа публикации в медиите, че Министерство на отбраната е пуснало обществена поръчка за нови 36 леки коли на обща стойност 2,5 млн. в последните дни на кабинета "Борисов 3"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени