"Капитал" и "Дневник" объркаха Стъки с депутат от ГЕРБ, ММА-ецът иска извинение и обмисля дело за клевета

Може би с изключение на близките прически, двамата нямат особена прилика

Красен Кръстев и Станислав Недков
Красен Кръстев и Станислав Недков Източник: Tribune.bg

Странна "грешка" се появи в уеб сайтовете на Иво Прокопиев "Капитал" и "Дневник". В материали от вчерашното заседание на парламентарната комисия за ревизия на управлението на Борисов се прокрадна внушение, че някой е пуснал в парламента Станислав Недков – Стъки, информира Tribune. Шефът на българската ММА федерация вчера оглави протест пред сградата на Президентството. Според теорията на конспирацията някой е пуснал Стъки вътре по неизяснени причини. Това, съвсем логично, няма как да е истина, а боецът настоя за опровержение.

 

Откъс от материала на Капитал
Откъс от материала на "Капитал"

"112-то МЯСТО. Каквото мнозинството в парламента, такива са им и медиите, които ги обслужват - непродуктивни, агресивни и лъжливи. Към кафявите сайтове на Бабикян, които денонощно бълват фалшиви новини за мен, от днес към тях се присъединиха и уж сериозните медии "Капитал" и "Дневник". От публикации в двата сайта научих, че съм нахлул заплашително на заседание на комисия в Парламента. От приложената към статията снимка ясно се вижда, че посочения човек не съм аз, а депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев. … Ако "Капитал" и "Дневник" не публикуват опровержение, с което да изчистят името ми, ще заведа дело за клевета. Сумата, за която ще осъдя сайтовете, ще даря за подпомагане на строежа на православен храм. Дано поне по този начин умилостивя Бог да не ги наказва за лъжесвидетелството им", написа той в социалните мрежи.

 

Може би с изключение на близките прически, двамата нямат особена прилика. Изключително съмнително е и как "хора в залата" – това предполага журналисти и депутати, не са разпознали Кръстев. Той не е новак в парламента, а народен представител пореден мандат.

 

"Снощи присъствах на комисията по проверка като народен представител заедно с мои колеги. Стоях като народен представител отстрани и слушах заедно с колегите ми от ГЕРБ. Аз съм в парламента от 43-то Народно събрание. Не виждам и никаква визуална прилика с г-н Недков. Направи ми впечатление вчера, когато седнах до г-жа Петя Аврамова, тъй като с нея сме от един изборен район, видях, че двама души постоянно ме снимаха. Помислих, че са сътрудници на този земеделец, който беше извикан в комисията. Но все пак не се замислих сериозно, защото като депутати сме публични личности и е нормално да ни снимат. Аз дори нямам добра физическа форма, защото ми се отрази пандемията в последната година. Не виждам дори прилика", заявява Кръстев пред ПИК и обяснява, че не познава "двойника" си лично.

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени