Капитан Димитър Бурлаков, който беше пленен от руските военни, а в последствие разменен, вече си дойде

Сега още един мъж трябва да се прибере от Украйна - Иван Пепеляшков, но той е в много по-тежко състояние от брат ми, каза сестрата на Бурлаков

Димитър Бурлаков
Димитър Бурлаков Източник: Фейсбук

Капитан Димитър Бурлаков, който беше пленен от руските военни, а в последствие разменен, вече си е в България, съобщи bTV.

 

Бесарабският българин и брат на бившата шефка на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова оцеля по чудо след като хеликоптер МИ-8 на украинската армия беше свален при ракетни удари над Мариупол.

 

След зловещата новина, че е загинал, а след това, че е жив, но в плен в Крим, на Велики четвъртък семейството разбира, че Димитър е освободен и се намира в Запорожие.


Въпреки щастливата новина фамилията използва всичките си контакти в усилията Димитър да бъде разменен.

"Вчера беше най-тежкият ден за мен, защото сестра ми пътува да го посрещне, а аз нямаше какво да направя и просто чаках.

 

Той наистина е роден под щастлива звезда. Откакто се оказа че е жив - оттам нататък късмета беше с него", каза Манджукова.

 

Докторите в "Пирогов" сами са предложили да го лекуват. А пък украинската страна е държала да има гаранции, че когато той бъде прибран у нас, ще бъде лекуван, разказа тя.

 

Сега още един мъж трябва да се прибере от Украйна - Иван Пепеляшков. Той е в много по-тежко състояние от брат ни. Историята му е подобна - също е паднал с хеликоптер, но след това е взет за военнопленник и е бил жестоко измъчван, разказаха Манджукова и сестра ѝ Наталия Лулчева.

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени