Капитанът на кораба "Царевна": На борда няма чужденци

Екипажът не е бил заплашван от никоя от страните, заяви Павел Павлов

Пристанището в Мариупол
Пристанището в Мариупол Източник: Voennoedelo.com

Моряците на кораба "Царевна", който е блокиран вече повече от месец в Мариупол, са в добро състояние, имат храна и провизии. Това става ясно от телефонен разговор, който собственикът на кораба разпространи до медиите. Ситуационният център към Министерството на външните работи също поддържа постоянна връзка с екипажа.

 

На борда няма чужденци. Екипажът не е бил заплашван от никоя от воюващите страни, заявява капитана Павел Павлов. Той е категоричен, че новината в медиите, че корабът е завладян, не отговаря на истината.

 

"Имаме храна и вода за 15 дни. Здрави сме. Военните действия са в район, който е по-отдалечен от кораба. Вече не е така стресиращо", заявява Павлов. "Добре сме", потвърди и морякът Радослав Стоянов.

 

"Обстановката в порта около кораба в случая е нормална. Водят се сражения за овладяване на порта, които са на разстояние от кораба повече от 500 метра. Корабът не е под обстрел. На борда няма представители от едната или другата страна", заяви Владимир Маринов, старши помощник-капитан.

 

"Надяваме се, че няма да имаме поражения от някакви случайни попадения, в момента корабът е в цялост, има възможност да плава", добави той.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени