Катастрофа в Грузия с националите, Неделев е в болница с черепна травма

Два автобуса, превозващи националите са се сблъскали в тунел на път за хотела, където е трябвало да бъдат настанени

Един от катастрофиралите автобуси
Един от катастрофиралите автобуси Източник: Скрийншот видео кадър

Катастрофа претърпя националният отбор на България в Грузия два дни преди мача от Лигата на нациите. Има и пострадали, а най-сериозно е състоянието на Тодор Неделев, който е приет в болница, след като линейка е пристигнала на мястото на инцидента. Халфът на "Ботев" (Пд) е в стабилно състояние, но ще премине обстоен преглед, тъй като ударът е в главата.

 

По-късно стана ясно, че Неделев е Неделев е бил опериран, а операцията е преминала успешно. Тя е продължила над два часа и се е наложила заради парче стъкло, забито в главата на футболиста. Останалите играчи на временния селекционер Георги Иванов са невредими.

 

Два автобуса, превозващи националите са се сблъскали в тунел на път за хотела, където е трябвало да бъдат настанени. По традиция при гостуване тимът се разпределя в две превозни средства като именно те сега са се ударили с висока скорост едно в друго. Неделев е бил в първия и е седял на последните седалки. Тепърва от лагера се очаква официална информация.

 

Започнало е и разследване за причините за инцидента, а първите версии са хлъзгав път и несъобразена скорост. Президентът на БФС Борислав Михайлов не е част от делегацията, която пое към Тбилиси директно след фиаското с Гибралтар (1:1). 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени