Кацаров се гаври с лекарите, кара ги да засичат колко време са в контакт с болни от COVID-19

Предлагат им по 11 ст. на минута

Стойчо Кацаров
Стойчо Кацаров Източник: МЗ

Национална асоциация работещи в спешна медицинска помощ написа писмо до министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Обръщението им иронично е наречено "Благодарственно писмо".

 

"Благодарим за това,че през следващите месеци, след всеки контакт с пациент с доказан КОВИД-19 целият ни екип подробно по минути ще описва какво и как сме правили. След което според събраните от нас минути в рамките на месец ще ни плащат за всяка минута по 0,11 лв. допълнително възнаграждение. Това са много сериозни суми, от парите на данъкоплатците и ние смятаме благородно да се откажем от тях", пишат служителите в Спешната помощ.

 

Ето какво още съдържа тяхното "Благодарствено писмо":

До Министъра на здравеопазването
Благодарственно писмо
Уважаеми г-н Министър,
Благодарим за това,че през следващите месеци, след всеки контакт с пациент с доказан КОВИД 19 целият ни екип подробно по минути ще описва какво и как сме правили. След което според събраните от нас минути в рамките на месец ще ни плащат за всяка минута по 0,11 лв. допълнително възнаграждение .Това са много сериозни суми, от парите на данъкоплатците и ние смятаме благородно да се откажем от тях. Нямаме време нито да засичаме минутите с пациентите си, нито да описваме действията си при обслужване на десетките си контакти с пациенти на ден. Времето, което ще губим за описание на минутите, струващи по 0,11 лв. ни трябва за да лекуваме пациентите си.
През последната година и половина всеки втори спешен медик прекара КОВИД 19 и знаем от личен опит,че ни стига една минута за да се заразим от пациент С ДОКАЗАН ИЛИ НЕ КОВИД 19 докато го преслушваме, взимаме му тест, дишаме един и същи въздух в линейката или го реанимираме.
Г-н Министър ,тази минута струваше на 42- ма от нас живота им!
С благодарност спешните медици от ЦСМП.
 

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени