Кибератаката срещу "Български пощи" продължава да създава проблеми

Втори ден имаше опашки пред пощенските клонове в различни градове в страната

Поща-Плевен-Виваком
Поща-Плевен-Виваком Източник: Zonanews

Кибератаката срещу "Български пощи" продължава да създава сериозни проблеми. Втори ден имаше опашки пред пощенските клонове в различни градове в страната. Хакерската атака през уикенда се отрази и на изплащането на пенсиите и великденските бонуси. Междувременно от дружествата EVN и ЕНЕРГО-ПРО предупредиха, че заради срива плащането на сметки за ток през пощите е невъзможно.

 

Заради проблемите вследствие на кибератаката от "Български пощи” въвеждат друг механизъм за изплащане на парите – чрез списъци. Това обаче става бавно и отнема доста време. Освен това, пенсионерите ще могат да получават парите си от клоновете по местоживеене, а не както досега – от всяка поща.

 

От дружеството увериха, че имат готовност да работят извънредно, за да не остават възрастните хора без пари за празниците. Огромни опашки, нерви и чакане с часове - такава беше ситуацията тази сутрин в пощенските станции в Пловдив. Служителите върнаха много от чакащите пенсионери с обяснението, че компютрите отказват да работят.

 

"Какво ще ядем? Аз нямам пари даже да си купя и хляб. Чакам пенсия”, коментира един от пенсионерите пред NOVA.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени