Кирил Петков: България трябва бързо да стане държава със средни нива на ваксинация

75 лева добавка към пенсията на ваксинирани възрастни хора

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МС

За правителството е приоритет да информира обществото за ваксините и да парира митовете. Време е да запретнем ръкави и да направим България държава със средни нива на ваксинация, заяви премиерът Кирил Петков.

"Има опасност България да стане ковид дестинация и да попречим на туризма, да въвеждаме нови ограничителни мерки. Днес обявяваме позитивен стимул.

 

Започваме програма за 75 лева добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и за всеки, който вече се е ваксинирал на база три дози. Програмата я отваряме от началото на януари до 30 юни. Сметките са, че ако успеем да ваксинираме 300 хиляди от хората над 65 години, това трябва да облекчи болниците с много осезаем процент.

 

Това важи и за тези, които са се ваксинирали до момента. Това е доброволна мярка и всеки има право на собствено решение. Но имаме и обществена отговорност. От нас ще зависи дали ще имаме пълни болници, дали децата ни ще учат свободно, дали нашите близки ще са здрави", допълни премиерът.

 

Още от "България"

Няма да има прекъсване на водоснабдяването в Бургас заради ПСПВ "Ясна поляна"

Областният управител на Бургас Пламен Янев и изпълнителният директор на "Български ВиК Холдинг" ЕАД Лозко Лозев опровергаха спекулациите относно ремонта на ПСПВ "Ясна поляна"

Прочетете повече прочетете повече

Денков за изграждането на магистралата "Русе-Велико Търново": Това ще бъде един от основните ни приоритети

Преди месец и половина направихме среща с премиерите на Гърция и Румъния в Евксиноград, за да обсъждаме как да развием коридорите от юг към север, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени