Кирил Петков: Много от предишните народни представители заради алчност, егоизъм и нехайство, не са си свършили работата

България трябвало да стане държава, на която може да се има доверие

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: NOVA

Много от предишните народни представители, заради алчност, егоизъм и нехайство, не си свършили работата, заяви лидерът на ПП Кирил Петков в словото си пред 47 НС. Според него е нужен нов смисъл в понятието "народен представител" и този нов смисъл е: "Това е човек, който представлява не само своите избиратели, а целия народ. Наш дълг е да служим на целия български народ". Всъщност това е обичайният и конституционен смисъл на въпросното понятие.

 

Петков припомни, че 2 милиона са избрали място за живот извън България: "На всеки площад, на който се срещнахме с избиратели ни казваха: Върнете ни младите хора обратно - и те бяха изричани от възрастни хора, които живеят на ръба на бедността, а техните внуци не успяха да имат тройка на изпитите след 4 клас по математика и български миналата година", коментира лидерът на ПП.

 

Петков изброи куп проблеми - от Тунела под Шипка и магистрала "Хемус", до болницата в Ямбол и кръговото на Пловдив, след което попита риторично, как сме стигнали дотук, къде са били народните представители, които е трябвало да решават тези проблеми. По разбитите пътища днес се разминавали Майбах, Ферарита, но те не били на бизнеса, а на хора, без реален бизнес, черпещи средства от държавата. " Това са корумпирани лобисти без бизнес и това трябва да спре и то днес", каза Петков.

"Нека всеки един като народен представител да каже искам да бъда част от промяната и ще решим проблемите. Всички заедно да заявим, че е време за нулева толерантност към корупцията, кражбите, да защитаваме интереси на избирателите си, време е за просперираща България, за България - активен член на ЕС... Време е България да е лидер в региона, символ на добросъседство,  държава, на която може да се има доверие, държава, в която младите се връщат обратно Време е за иновации" - заяви той.


Още от "България"

Последни новини

Най-четени