Кирил Петков призна, че е бил назначен за министър с канадско гражданство

Не трябва да се явяваме на избори с обща листа с ДБ, категоричен е той

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МС

"21 април – тогава съм направил волеизявление да се откажа от канадското си гражданство. На 20-и август бях уведомен от канадските власти, че вече не съм техен гражданин". Това разобличаващо изказване направи Кирил Петков по NOVA, с което не остави никакви съмнения, че де факто е бил назначен за служебен министър, докато е гражданин на чужда държава.

 

Това категорично означава, че и той, и Румен Радев са нарушили Конституцията. Абсолютно скандално Петков се опиа да даде наставления на Конституционния съд, че трябва да каже, че "не е въпрос кога една чужда държава издава бележка, а кога си направил всичко законно".

 

Очаквам 30% да гласуват за нас и 121 депутати в парламента. Много се зарадвах, когато и Христо Иванов, и Мая Манолова предложиха да седнем да разговаряме. И от ляво, и от дясно искат да говорим и ние ще го направим следващата седмица. Но според мен не трябва да правим коалиция преди изборите. Защото има хора, които никога не биха гласивали за Мая Манолова. Има и такива, които никога не биха гласували в дясно. Сега ние се оказваме нещо като център. Затова трябва да се даде шанс всички избиратели да направят своя избор и в парламента след това да формираме коалиция", каза още Петков.

 

По думите на Кирил Петков днес още другата седмица от новата формация сядат на преговори с "Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме". "От формацията на Слави Трифонов работих добре с Мика Зайкова и Ива Митева. Според мен от ИТН трябва да преглътнат егото и да разберат, че сами не става. Трябва обединение под общи принципи. Бих се обадил на Зайкова и бих й казал: "Това искаме да правим, ако мислите, че имате воля и ентусиазъм заповядайте на разговори”, каза още бившият служебен министър на икономиката.

 

Петков отново подчерта, че целта им е да има 121 почтени депутати в парламента след изборите.

"Подкрепа от 9 % на изборите е наистина сериозна. Не можах да повярвам, защото все още нямаме партия, листи и кампания. Много благодаря на всички, които ни подкрепиха само на базата на нашите две имена. Този процент, ако се направи хубава кампания, вярвам, че ще се утрои, и ще имаме 27-30%", каза още Петков.

 

На въпрос какви са му отношенията с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа той отговори следното: "Познавам я, срещали сме се няколко пъти. Не съм гвоорил с нея, откакто обявихме проекта си. Всички наши партньори на Запад биха се радвали България да не е корумпирана страна. На никого не му трябват задкулисните и корупционни сделки".

 

"Нашият фокус не е деснопартиен. Не ни е важно колко ще изкараме самите ние. Нашата мисия е в следващия парламент да има 121 депутата, които да са част от коалицията на почтеността", каза той. "Нека хората да гласуват и просто ще знаят, че ще има коалиция на базата на принципност и почтеност", каза той, с което предизвика сред помнещите неприятни алюзии с лъжите на симеон Сакскобурготски преди 20 години.

 

 

Още от "България"

Министърът на културата маестро Найден Тодоров и Националният оркестър направиха нови записи на химните на Република Бъл

Основа на музиката и текста на химна на Република България е песента "Горда Стара планина", написана от Цветан Радославов през 1885 г.

Прочетете повече прочетете повече

Златните момичета на България Стилияна Николова и Боряна Калейн с нов триумф в Баку

Стилияна Николова игра само един финал и взе златото на бухалки, Боряна Калейн спечели злато на топка и лента и сребърен медал на обръч във финалите на отделните уреди

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май

По повод Световния ден на леопарда, който беше отбелязан вчера, от зоологическата градина припомнят, че могат да се видят три персийски леопарда

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени