Кирил Петков се шегува безпричинно: Няма да има шоково нарастване на сметките за тока след падането на мораториума

Истината е, че Кирил Петков се намеси няколко пъти по безпрецедентен начин в работата на КЕВР

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Скрийншот/bTV
Няма да има шоково нарастване на сметките за тока, след като падне мораториумът. Това каза в интервю, излъчено в предаването "Тази събота и неделя" по bTV Кирил Петков. Това е поредното напълно неаргументирано, хвърлено на ангро твърдение на този човек, който по някаква зла прокоба заема поста премиер на България. Обикновено ходът на събитията винаги опровергава лековатите му словесни изстъпления. 
 
Петков посочи, че КЕВР като независим орган трябва да има една много важна функция - да бъде истински регулатор и да влиза в детайли откъде идва определено ценово предложение и какви са истинските разходи. Това заявление на Петков е истинско предизвикателство към здравия разум от гледна точка на неговото действително поведение и говорене като премиер.
 
Истината е, че Кирил Петков се намеси няколко пъти по безпрецедентен начин в работата на КЕВР. И се стигна дотам, че умереният и много въздържан председател на регулатора да го скастря за това и да заяви директоно, че той не помни през годините, в които оглавява КЕВР, някой да се е намесвал по подобен безпардонен начин в работата на независимия регулатор. Иван Н. Иванов добави още, че не желае да работи с този премиер и правителство точно поради тази причина. 
 
Петков коментира и темата за Република Северна Македония като отбеляза, че на КСНС е била потвърдена съществуващата позиция на България и тя се надграждала с общите групи. Ако беше точен към истинските факти, той би трябвало да каже, че КСНС просто препортвърди онова, което е прието по време на правителството "Борисов 3". Всичко друго е ала бала. 
 
Той каза още, че по време на посещението си в РСМ ще каже, че е време политиците да спрат с едностранчиви декларация и е време "да запретнем ръкави", каквото и да значи това.
 
Попитан водил ли е разговори с представители на американското посолство за признаване на "македонско малцинство в България", премиерът отговори "никога". Но съмненията остават, тъй като информацията за подобни разговори беше разпространена не от някакъв анонимен или фейк сайт, а от македонската редакция на "Гласът на Америка". 
 
На въпрос за КПКОНПИ Кирил Петков каза, че следващата стъпка е парламентът да смени закона за КПКОНПИ, защото по-важно от конкретния човек, който я оглавява, е какъв е регламентът и как тази комисия трябва да действа, Това, което знам от ПГ, е че това е един от първите закони, които ще се дискутира в пленарна зала, мисля, че още в понеделник се свиква коалиционен съвет по тази тема, обясни Кирил Петков. На въпрос за Сотир Цацаров той коментира, че явно ДАНС е преценила, че надеждността по Закона за класифицираната информация не е спазена. "Има последствия от изнесената от Сотир Цацаров класифицирана информация. Предполагам, че случаят ще бъде предаден на прокуратурата", разкри Петков.

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени