Кирил Рашков (Цар Киро) е починал в дома си тази нощ

78-годишният криминал от няколко години страдаше от сърце

Кирил Рашков
Кирил Рашков Източник: Facebook

Ромският криминал Кирил Рашков по прякор Цар Киро е починал тази нощ в дома си в Пловдив, съобщава "24 часа". Новината е потвърдена и от  адвокатката на семейството Росица Драгинова. "Рано сутринта ми се обадиха да ми кажат. Погребението е в неделя", е заявила Драгинова. 

 

78-годишният криминал от няколко години страдаше от сърце. Имаше и редица други заболявания. Въпреки че преди време той настояваше да си направи сърдечна трансплантация в клиника в Париж, лекарите категорично отказаха. Цар Киро преди няколко години излезе от затвора, където лежа за нелегална търговия с живак. България се вдигна на бунт, когато преди години негови приближени убиха в Катуница младо момче. Рокери и ултраси от цяла България се стекоха тогава в селото, запалиха къщите и изгониха фамилията от там. 

 

От тогава Киро, жена му Костадинка и голямото му домочадие живееха в Пловдив. Цар Киро има един починал син от болест - Иван и жив син - Ангел. Дъщерята на Цар Киро - Събка, е осъдена на 5 г. затвор за притежание на 2054 г хероин за 184 921 лева, внесен от Турция.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени