Кметът на Бургас Димитър Николов съкращава с 10% щата на общинската администрация

В първия работен ден на новата година кметът на Бургас Димитър Николов подписа заповед за оптимизиране с 10 % числеността на общинската администрация., съобщават от общинския пресцентър.

Кметът на Бургас Димитър Николов
Кметът на Бургас Димитър Николов Източник: zonanews.bg

Причината за съкращенията е необходимостта от намаляване на разходите през 2021 г., наложена от изключителния натиск върху бюджета на общината, започнал още през пролетта на миналата година с извънредни харчове за справяне с кризата покрай COVID-19, обясниха от кметството. Освен това спаднали и постъпленията в хазната, които са значително по-малко в сравнение с 2019 г., а допълнителни разходи предстояли и във връзка с увеличението на минималната заплата в цялата страна.
Оптимизирането на щата започна още през декември миналата година, когато с разрешение на местния парламент бяха извършени преструктурирания в общинските предприятия "Транспорт", "Общински имоти" и "Туризъм"

 

Още от "България"

Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени