Кметът на Самоков: 265 общини на територията на България страдат

За община Самоков сме плащали сметки за електричество от порядъка на 50 000 лева, за декември дойдоха 150 000 лева, съобщи той

Владимир Георгиев, кмет на Самоков
Владимир Георгиев, кмет на Самоков Източник: Община Самоков

Кметове масово се оплакват, че сметките за ток са непосилни за общинските бюджети и на много честа е въведен режим на уличното осветление. "265 общини на територията на България страдат. Много трудно се справят. Първите големи сметки се получиха октомври-ноември.

 

Получихме компенсации за тези месеци и тогава не беше толкова осезаемо. Декември месец общините се справиха, защото имаха остатъци от предходната година", посочи в ефира на Bulgaria ON AIR кметът на Самоков и член на Управителния съвет на общините Владимир Георгиев.

 

Той припомни, че последното, което се е гласувало, е да получат до 250 лева на мегаватчас. "Увеличението е с близо 300%, за община Самоков сме плащали сметки за електричество от порядъка на 50 000 лева, за декември дойдоха 150 000 лева.

 

Това, че няма приет бюджет за годината, допълнително усложнява нещата. Трябва да работим с 1/12 от бюджета от предходната година", коментира кметът на Самоков.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени