Кметът на Стара Загора: Нямаме никакви притеснения относно проверката на КПКОНПИ

Поводът за проверката е постъпил сигнал относно две обществени поръчки

Живко Тодоров
Живко Тодоров Източник: Община Стара Загора

Нямаме никакви притеснения относно проверката на КПКОНПИ в Община Стара Загора, казва пред ЗАРАТА кметът Живко Тодоров.

 

Поводът е постъпил сигнал за нарушения при две обществени поръчки на общинско дружество "Тролейбусни и автобусни преводи "ЕООД, финансирани по ОП "Регионално развитие 2007-2013 г.“ и ОП "Околна среда 2014-2020 година“.

 

Оказваме пълно съдействие на КПКОНПИ.  Служителите на Дирекция "Противодействие на корупцията“ пристигнаха в Община Стара Загора около 12.00 часа днес. От нас се иска предоставяне на документация и писмени сведения от страна на служители. Предоставили сме всичко необходимо и съм убеден, че въпросите към нас на база сигнал, ще намерят отговорите си.

 

Няма какво да крием по тези поръчки,  така че нямаме никакви притеснения, обясни кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

 

Сигналът касае обществените поръчки са за доставка на 55 нови дизелови автобуси /висок енергиен клас/, на обща стойност 35 639 108 лева, както и на 33 нови електрически автобуси, заедно с 18 нови зарядни станции и 2 трансформаторни станции, на обща стойност 49 103 999 лева. Първата обществена поръчка е приключила с избор на изпълнител и доставка на дизелови автобуси.

 

По втората също е сключен договор за доставка с извършени начални плащания. Възложител на поръчката е общинското дружество, като в състава на комисията за избор са участвали ръководни длъжностни лица от общинската администрация.

Още от "България"

Нито едно дело, постъпило в специализираните съдилища "не е на трупчета", твърдят от съда

"Подобни изказвания на представители на изпълнителната власт и то с използване на негативни внушения, касаещи работата на съдилищата, е в разрез с върховенството на закона във всяка демократична държава", се казва още в позицията на специализираните съдилища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени