КНСБ и КТ "Подкрепа" излизат на протестно автошествие заради инфлацията и доходите

Двата синдиката излязоха с обща декларация за исканията си

КТ "Подкрепа" (Конфедерация на труда "Подкрепа")
КТ "Подкрепа" (Конфедерация на труда "Подкрепа") Източник: Zonanews

Национално протестно шествие в София организират днес от двата най-големи синдиката в страната. КНСБ и КТ "Подкрепа" излязоха с обща декларация за исканията си. Те настояват да се вземат мерки и да се изгради истинска социална държава на фона на всеобщата криза. Искат ръст на доходите, съобразно инфлацията и увеличение на работната заплата с 13% във всички сектори, както и минимална работна заплата от 850 лева.

 

КНСБ
КНСБ Източник: Zonanews

Освен това - отменяне на ангажимента на страната за намаляване на въглеродните емисии и отлагане на плановете за либерализацията на енергийния пазар за битовите потребители след 2025 година, са още част от исканията записани в декларацията.

 

Протестиращите започват да се събират пред Народното събрание в 09:00 часа, а след това ще преминат с автошествие през София (на картата горе). През Цариградско шосе, Площада на авиацията, после отново по "Цариградско шосе", до НДК, Руски паметник, булевард "Т. Александров", до пл. Св. Александър Невски.

 

По-късно днес след обяд президентът ще се срещне със представители на синдикатите. Румен Радев ще разговаря с ръководителите на КНСБ и "Подкрепа" в 14:00 часа.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени