КНСБ: За тричленно семейство от двама работещи и едно дете нужната сума за живот без лукс е 2282 лева на месец

"Нетно в домакинството на един работещ трябват около 200 лв. повече, отколкото през юни м.г. на месец, за да може да покрива необходимите средства за издръжка", казват от синдиката

Пламен Димитров
Пламен Димитров Източник: КНСБ

1267 лева и 53 стотинки е чистият доход, с който трябва да разполага един работещ за издръжка на живота - това сочат данните от изследването на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ за второто тримесечие на годината.

 

За тричленно семейство от двама работещи и едно дете нужната сума за живот без лукс е 2282 лева на месец. От началото на годината доходът, необходим за издръжка, нараства с малко над 4 процента, а на годишна база - с 15,6 на сто, обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров:

 

"Нетно в домакинството на един работещ трябват около 200 лв. повече, отколкото през юни м.г. на месец, за да може да покрива необходимите средства за издръжка, които са нарасналите по определени категории - хранителни, нехранителни стоки и т.н. А, за тричленното домакинство са необходими около 360 лв. нето в повече".

 

 Данните на синдиката сочат, че над 1,7 милиона души получават под заплата за издръжка. Това са близо две трети от работещите. 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени