Крадците от автомобила на сестрата на говорителя на главния прокурор са установени и заловени

Крадците от автомобила на сестрата на говорителя на главния прокурор са установени и заловени. Става въпрос за рецидивисти. Предстои днес СРС да се произнесе - да останат ли в ареста

Припомняме, че преди дни крадци обраха лични и служебни вещи и документи от сестрата на говорителката на главния прокурор Сийка Милева. Освен значителна парична сума, бандитите задигнали и банкови карти, лични документи, ключове за автомобил и други ценни вещи.

Ето какво още съобщават от прокуратурата. Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия М. К., на 32 г., за кражба, извършена в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1, т.1, вр. чл.195, ал.1 т.4, вр.чл. чл.194, ал.l, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1, вр.чл.29, ал.1 б."А" от НК., както и обвиняемия В. М., на 31 г., за кражба - престъпление по чл.195 ал.1 т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от НК и държане на наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК. На 07.01.2021 г. около 12,20 ч. от лек автомобил паркиран в кв. „Гео Милев“, гр. София, двамата обвиняеми в съучастие, отнели чужди движими вещи - дамска чанта, съдържаща несесер, портфейл, сумата от 400 лева, 2 пощенски плика, всеки съдържащ сумата от по 100 лева и мобилен телефон, от владението на Д. М., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство.

Обвиняемият М. К. е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК. На обвиняемия В. М. е повдигнато обвинение и за това, че на 08.01.2021 г. в ж.к. „Дружба“, гр. София, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорискови наркотични вещества - амфетамин с тегло 69,25 гр. и коноп с тегло 0,05 гр., включени в Списък I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“ от Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Престъпленията, за които М. К. и В. М. са привлечени като обвиняеми, са наказуеми с „лишаване от свобода“. Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 09.01.2021 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа. Предстои днес, 11.01.2021 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.

 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени