Красен Кралев: Гласувах против правителството, защото изчегъртаха младежкия сектор

Явно според новото управляващо мнозинство въпросите за бъдещето на младите хора не са важни

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: ПП ГЕРБ

Красен Кралев, народен представител от ГЕРБ-СДС и бивш министър на младежта и спорта
Фейсбук

Днес гласувах против предложените състав и структура на Министерски съвет, защото за първи път от 30 години младежкият сектор бе тотално неглижиран. В България младите хора от 15 до 29 години са близо милион и 300 хиляди  - но явно за уважаемите новоуправляващи тези хора нямат никакво значение.
Назначиха млади хора на важни управленски позиции, но забравиха за всички  младежи в България, които няма да получат адекватна подкрепа. Вместо това решиха да "изчегъртат" младежта от държавните приоритети. Младежкият сектор беше буквално изтрит от името на Министерство на младежта и спорта, като не е ясно къде е преместен и дали въобще ще го има. 
Явно според новото управляващо мнозинство въпросите за бъдещето на младите хора не са важни?! Как тогава ще осигурят младежкото развитие? Как ще обяснят на международните партньори на България, че за първи път младежта е брутално изтрита от приоритетите на държавата?
2022 година бе обявена за Европейска година за младежта – вместо България да продължи да се доказва като един от лидерите в посока младежко развитие, новоуправляващите решиха да смажат този сектор. Дори и да оставят дирекция "Младежки политики" в някой ъгъл някъде–фактът, че не включиха "младежта" в името на нито едно министерство е унизителен.
Това, че България има Европейски комисар за младеж, координатор по въпросите на ЕС за младежта, специален пратеник на Генералния секретар на ООН по младежта, трябваше да им подскаже, че младите хора са основен приоритет в глобален мащаб. Явно не са според наричащите себе си "промяната".
Бог да пази България!

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени