Красен Кралев: Гражданинът Радостин Василев, а.к.а. Руди Гела, само за шест месеца успя да унижи и да постави в будна кома българския спорт

Некомпетентно, цинично и престъпно управление на българския спорт, само и единствено в полза на олигарха, инсталирал Гела на министерския пост, пише Кралев

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: Zonanews

Красен Кралев, бивш министър на спорта, народен представител от ГЕРБ-СДС
Фейсбук

"Шест месеца сме без пари. Може ли такова нещо? Ние умряхме. Нямахме пари". Това са думи на Живко Архондев, треньор по вдигане на тежести от Хасково, който изтегли кредит на свое име, за да заведе отбора си на държавно първенство. Треньорът е принуден да прибегне до крайната мярка заради забавено държавно финансиране от страна на ръководеното от Радостин Василев спортно министерство. Архондев се е принудил да изтегли кредит в размер на 3 000 лева, за да отидат българските шампиони на състезанието. Благодарение на кредита, изтеглен от треньора, отборът печели 24 медала от личния републикански шампионат. Заслужават адмирации! 

 

Залата за вдигане на тежести, която виждате във видеоматериала на БТВ, е основно ремонтирана по време на втория ми мандат като министър в третото правителство на Бойко Борисов. 

Условията, които създадохме за тренировки на младите ни таланти, са видими за всички. Мъчно ми е, че заслужилите български спортисти вече повече от половин година дори не получават средствата, които им се полагат от страна на държавата и ММС.

 

Гражданинът Радостин Василев, а.к.а. Руди Гела, само за шест месеца успя да унижи и да постави в будна кома българския спорт. Неговият кратък, но за сметка на това позорен мандат ще остане в съзнанието на спортната общественост единствено с: нарочно спиране на финансирането на федерации и клубове, строителство на спортна инфраструктура с трикратно завишени цени, блокиране на международната дейност ма ММС, орязано финансиране на домакинства на международни състезания, назначаване на ключови постове на дискотечни приятели.

 

Некомпетентно, цинично и престъпно управление на българския спорт, само и единствено в полза на олигарха, инсталирал Гела на министерския пост. На това ще сложим край съвсем скоро!

 

Постът на Красен Кралев
Постът на Красен Кралев Източник: Скрийншот/Facebook

 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени