Кулеба остава у нас, докато не получи отговор за оръжията

Помощ с каски и бронежилетки ще ни помогне да умираме защитени, ироничен бе той

Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба Източник: Telegram

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който е на безпрецедентно дълго за дипломатическия протокол посещение в България - 3 дни, ще остане у нас, докато не получи ясен отговор - ще предостави ли страната ни или не въоръжение. 

 

Това съобщава News.bg като се позовава на отговор на въпрос, зададен от изданието на Кулеба, който присъства на откриването на изложба в Народното събрание, посветена на войната в Украйна.

 

Имах среща с вашия министър-председател и видях, че той има искрено желание да помогне на Украйна. Нормално е, когато има коалиционно правителство, да има различни мнения. Но е много важно да си на правилната страна на историята, заяви украинският външен министър.

 

"Разбрах, че утре започват Великденските ви празници и никой няма да работи утре, така че очаквам да получа отговора днес. Вярващ християнин съм и винаги тая надежда. Вярвам, че българското правителство може да достигне до рационално решения, които да ни помогнат да се придвижваме напред", каза той.

 

Помощ с каски и бронежилетки ще ни помогне да умираме защитени, ироничен бе той, макар и не адресирайки думите си конкретно срещу нашето правителство.

 

"Има аргумент, че българите са братя и с украинците, и с руснаците, затова не могат да се намесят във войната. Как може да си брат с убиец", остро заяви украинският дипломат номер едно, коментирайки глупостите, които наговори Румен Радев на срещата си с него. 

 

"Мили българи, животът е труден, трябва да направите избор. Не може постоянно да излизате с непрестанни аргументи, а да направите избор. И този избор да е страната на истината. Затова трябва да направите избор", призова Кулеба.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени