КЗП ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, скандално рекламиран от Диона

Енергийната "напитка" се предлага за всички, без ограничения, става ясно от сайта на компанията

Комисия за защита на потребителите (КЗП)
Комисия за защита на потребителите (КЗП) Източник: Zonanews

Комисията за защита на потребителите ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона в Instagram, потвърдиха за "Фокус" от КЗП.

 

Рекламата на енергийния продукт предизвика вълна от негативни коментари в социалните мрежи. Диона представи продукта, като уточнява, че е напълно "безопасен" и "легален".

 

Енергийната "напитка" се предлага за всички, без ограничения, става ясно от сайта на компанията. Била направена от "изцяло природни продукти" и е "напълно безвредна". Причина за санкцията е, че липсва информация на сайта на търговеца за адреса и форма за отказ от поръчката.

 

Междувременно от КЗП са изпратили сигнал още преди месец до Министерството на здравеопазването относно състава на продукта. Засега отговор от здравните власти не е получен. Сигнали от потребителите пък са изпратени още преди месец до институциите.

 

По-късно Диона изтри поста си в Instagram, а фирмата, разпространяваща енергийния прах, закри страницата си в социалната мрежа.

Още от "България"

МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание т

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, заявяват от МВнР

Прочетете повече прочетете повече

Българска ученичка спечели европейския конкурс за млади учени, поканиха я на Нобеловата седмица

Александра Петкова от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" получи и наградата на Стокхолмският младежки научен семинар

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени