Лъчезар Борисов: Няма нито един язовир, който да е в критично положение

Имаме запитване от голяма международна компания за инвестиция в автомобилния сектор

Лъчезар Борисов
Лъчезар Борисов Източник: bTV

Няма язовирите, които да са в критично положение, дори при такива обилни валежи, когато нещата се контролират. При 200 язовира се извършват ремонти, изградена е система за контрол онлайн на тяхното състояние. Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Над 8003 са компаниите, които ще получат подкрепа по мерките за помощ на бизнеса. В петък сме превели 50 млн. в НАП, с които да се разплатят част от средствата към бизнеса, който се нуждае от тях. Общо поисканите средства са около 112 млн. лева, разкри той.

 

През последните години, специално във Враца има интерес от компании в автомобилния сектор. Имаме запитване от голяма международна компания за инвестиция в този сектор, сподели Лъчезар Борисов. "Когато една държава се разглежда като инвестиционна локация, то екипът на съответната държава представя подходящите локации за такава инвестиция", добави той, но отказа да разкрие коя е компанията.

Не е важна формата, важно е съдържанието, отговори Лъчезар Борисов на въпрос дали би приел да се кандидатира като кандидат за народен представител от ГЕРБ. "Бил съм двадесет години експерт, бил съм и журналист, така че мога да работя и това", завърши министър Лъчезар Борисов. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени