Лъчезар Борисов: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата (ВИДЕО)

Бившият министър на икономиката разобличи поредица от неистини, разпространявани през последните дни от Кирил Петков

Лъчезар Борисов и Христо Гаджев
Лъчезар Борисов и Христо Гаджев

Днешният брифинг е базиран върху принципите почтеност, прозрачност и прфесионалзииъм - нещо, което не се вижда в работата на служебното правителство. Това каза пред журналисти Лъчезар Борисов от ГЕРБ, бивш министър на икономиката на брифинг в централата на ГЕРБ, предавана на живо във Фейсбук.

 

В икономиката наблюдаваме един процес на изчегъртване на антикризисните мерки, на плана за възстановяване. Опасяваме се, че ще започне и изчегъртване на живота и здравето на хората, заяви Борисов. Борисов изтъкна, че още не е внесен Планът за възстановяване, а към този момент вече е имало възможност да имаме 12 млрд.лв. в помощ на икономиката. 

 

"По отношение на язовир "Пазар дере" - това вече е риторичен въпрос, защото е ясно, че язовирът е изпуснат, което е видно и от информацията на държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири", добави той. 

 

Бившият министър на икономиката опроверга твърденията на служебния министър на икономиката Кирил Петков за цената на бетона, като заяви, че тя е по-ниска от посочената. Борисов разобличи още няколко неистини, разпространявани през последните дни от Кирил Петков. По думите му обществото е подведено, че има нарушения при стопанисването на язовири.

 

Припомняме, че служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви пред журналисти, че още днес ще поиска обяснение от Държавната консолидационна компания (ДКК) защо шест месеца не е предала на Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовирите три язовира, които "Монтажи" е предала на ДКК и те все още не са влезли в експлоатация. Според Кирил Петков това било безстопанственост.

 

В брифинга участва и бившият народен представител от ГЕРБ Христо Гаджев, който разкри друга схема, свързана с Кирил Петков. "Притеснителна е амалгамата между бизнеса и служебните задължения, която се развива в екипите на министрите на финансите и икономиката", каза Гаджев. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени