Лена Бориславова отива на съд за клевета

Срещу управителя на НЗОК проф. Момчил Мавров има преписки и папки в прокуратурата и в ДАНС, каза Бориславова по bTV, Мавров отрича

Лена Бориславова
Лена Бориславова Източник: МС

Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова за клевета. Поводът – думите и по негов адрес, изречени в ефира на "Тази сутрин" по bTV.

 

"В момента г-н Желязков, вместо да действа както повелява висотата на неговия пост, изпълни заръката и инструкцията на Пеевски и Борисов. Именно по този начин едни 8 милиарда лева се озоваха в ръцете на г-н Мавров", посочи Лена Бориславова от ПП-ДБ.

 

"Проблемът не е само в това, че той е избран само с гласовете на "Възраждане", а не с тези на ПП-ДБ. Проблемът е в това, че това е лице, за което е известно, че има преписки и папки в прокуратурата и в ДАНС", заяви още тя.

 

"Това, което мога да кажа, е, че нейните думи са просто една лъжа. Срещу мен няма досъдебно производство. Ако имаше образувано такова, най-малкото щях да съм канен на разпит. Нещо повече – щеше да ми бъде повдигнато обвинение", заяви от своя страна проф. Момчил Мавров пред bTV.

 

"Мисля, че още през есента на 2023 г. стана ясно, че срещу мен е бил подаден един анонимен сигнал, който е бил проверен и преписката по него е била прекратена. С това приключва всичко. Днешните думи на г-жа Бориславова не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета", каза още управителят на НЗОК.

Още от "България"

Делегация от две побратимени общини в Албания гостува в Мездра за празника на града - 6 май (Гергьовден)

По традиция честването започна с литургия в Храм "Св. Георги Победоносец", отслужена от енорийския свещеник отец Данаил Цинцарски. Впоследствие на градския площад се състоя ритуал по издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Водосвет на бойните знамена и знамената светини се състоя в Деня на храбростта

Водосветът на бойните знамена и знамената светини беше отслужен от наместник-председателя на Светия синод на Българската православна църква Негово високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени