Лена Бориславова: Сестра ми емигрира заради ситуацията тук

Сестра й е работил през последните две години в Ковид отделение

Лена Бориславова
Лена Бориславова Източник: МС

Говорителката на правителството Лена Бориславова призна в ефира на bTV, че сестра й, която е млад лекар, ще емигрира. Тя добави, че сестра й е работил през последните две години в Ковид отделение, но вече е твърдо решена да се махне от държавата, в която самата Бориславова е сред тези, които вземат решения, касаещи и здравеопазването. 

 

"Вярвам, че преди 1 януари 2023 г., още следващите няколко седмици, ще имаме едно качествено увеличение по траен начин на заплатите на медицинските експерти. Това, към което в момента знам, че е на масата на преговорите и зависи от всички страни да се обединят около него, е минимална основна заплата за лекари с една специалност – 2000 лв., а за медицински сестри – 1500 лв.", обясни Бориславова. 

 

Тя обаче не беше попитана защо, след като вече една година управляват правителства на Румен Радев, а сега правителство на ПП с премиер Кирил Петков, такива като нейната сестра не остават тук. Очевидно е, че има драстично разминаване между онова, което такива като Бориславова говорят, налагайки опорките на властта, и истинската ситуация, в която лекарите и сестрите от Ковид отделенията са лишени от допълнителните пари, които толкова ненавижданото правителство на Борисов им даваше. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени