Лена на Киро търсила в Гугъл кои лица да разследва Гешев

В момента има на няколко фронта атаки срещу действията на правителството, продължи с конспирологичните уклони Бориславова

Лена Бориславова
Лена Бориславова Източник: БНТ

"Гугъл така показва, когато се опитваш да търсиш информация. Нямам конкретен уклон или желание да използвам една или друга медия, мисля, че са доста различни. Дори има такива, които не чета редовно". Така отговори Лена Бориславова, която формално се води началник на кабинета на премиера Кирил Петков на въпрос какво са предоставили на прокуратурата като доказателства и информация за лица, които според Петков и Бориславова са в основата на престъпността в България. Днес шефката на премиерския кабинет също се яви на разпит в прокуратурата.

 

Оплака се, че след като тя и Петков са привикани, защото четат новини, сега всеки български гражданин, който ги чете и следи, също ще бъде призован, за да даде обяснения защо и как прокуратурата, ако счита тези данни за основателни, да провежда разследване.

 

"В момента има на няколко фронта атаки срещу действията на правителството, което възприемаме единствено и само като индикатор, че сме на прав път", каза Бориславова пред журналисти в отговор на въпрос за обвиненията, че изпълнителната власт оказва индиректен натиск върху прокуратурата.

 

Бориславова каза, че носи със себе си списък, като обясни, че той не е по-различен от информацията, предоставена вече от премиера Кирил Петков. Тя е на разпит в прокуратурата заради участието си в срещата от миналата седмица между главния прокурор Иван Гешев и Петков. По думите й тогава акцент е бил не списъкът с имена, а закриването на специализираното правосъдие.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени