Лидерът на ГЕРБ показа снимки как се товарят бойни машини на самолети за Украйна

Толкова бързо падат, че ще започнат да ни търсят, а ние никак не искаме в тази опустошена държава да управляваме

Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ
Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Някой минал в централата и ми оставил снимки от най-тежките самолети, нали уж не изнасяме оръжие твърди Петков. Като гледам снимките аз съм служил на такава машина - бойни машини. БРДМ са според мен, уточни бившият премиер. Това разказа лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов на брифинг в партийната централа. И показа въпросните снимки.

 

Украинският самолет
Украинският самолет Източник: ПП ГЕРБ

"А за украинския самолет... Вчера Петков така говори... А по същото време Йотова по Нова телевизия. Кирил Петко,в Александър Николов и Корнелия Нинова. Аз съм служил на такава машина. Виждате ли верижките тука - на бойни бронирани машини. Тя казва "Нито един патрон не изнасяме", а той: "Уж изнасяме, ама що ме питате къде ги изнасяме?". Ами питай като не знаеш, кажи две думи конкретни. Ама хем изнасяме, ама хем не изнасяме, добави Борисов.

 

Товарене на украинския самолет
Товарене на украинския самолет Източник: ПП ГЕРБ

Изнасяме, нещо правим, ама защо ме питате за къде ги изнасяме, казва Петков. Имаш ДАНС, служби, питай, като не знаеш, пък кажи две думи конкретни, критикува Борисов премиера Петков. И бе категоричен, че оръжие се изнася. Жито сега сме щели да изнасяме. Ами те си го пренесоха. Тировете вървят, влаковете вървят, а правителството, което се хвалеше, че ще осигури козунак на всяка трапеза, нито килограм жито не е внесло. Колкото по-говорят, толкова по-грешат", коментира лидерът на ГЕРБ.

 

Бронирана техника, натоварена в украинския самолет, кацнал на летището в София
Бронирана техника, натоварена в украинския самолет, кацнал на летището в София Източник: ПП ГЕРБ

"Правителството не е купило и 1 кг жито, а милиард и 200 заделиха. Този PR ще им изяде главата", добави бившият министър-председател. Агнешкото се вдига много, идва Гергьовден. В Гърция е 6,50 евро, по-евтино ще ви излезе да отидете да си купите, препоръча той.

 

Толкова бързо падат, че ще започнат да ни търсят, коментира Борисов управляващата коалиция. А ние никак не искаме в тази опустошена държава да управляваме. Година и половина никаква рехабилитация на пътищата, милиарди трябват. Кой ще се оправи с това. На третия месец го преследват, не може да влезе в телевизията, на всеки ход засада. Така ли ще дойдат инвеститори и ще дръпнем напред, възмутено попита бившият премиер.

 

И обясни, че от ГЕРБ правят всичко това, за да не ограбят управляващите всичко. Не искаме да ги бутаме. Война е, ще ги подкрепим, ето и за оръжията в сряда, каза лидерът на ГЕРБ. Но като оберат всичко, какво ще правят следващите правителства, попита той.

 

Борисов повдигна и въпроса за българските породи кучета, които преди години сме изнасяли в чужбина, а сега тази българска гордост вече е пред изчезване. Коментарът му бе по повод иронизиране от страна на "Демократична България" относно снимките с тази българска порода.

 

"Хората обичат тези кучета, страхотна порода е българското овчарско куче. Какво ще ме иронизират Мирчев и Христо Иванов! Те мачка не са отгледали! С тези 4-5 процента, ню-ню... Кое е за подигравка? Че махнахме посредниците, че намалихме с 22 първия път, а после с 40 процента газа от Русия.. Така че да спрат да се лигавят. Не обичам такива работи. Всичко е било публично, прозрачно! Не сме се крили - подарявали сме такива кучета не само на Путин. Най-големите европейски лидери се гордеят със своите породи кучета - английски, немски дог. Има символи, които са свещени", заяви Борисов.

 

Оказа се, че в над 1300-годишна държава няма регистрирана международно призната порода планинско куче, каза още лидерът на ГЕРБ и даде пример, че в Гърция има. "Оказа се, че комунистите, като ги хапят кучетата, ги трепят. И няма останали. Обикалял съм, молил съм се на Царя с неговите връзки да помогне, но възстановихме породата българско овчарско куче", разкри бившият премиер.

"И давахме, за да я популяризираме. И като дойде Путин - тогава беше премиер, пита ме за кученцата и казах да ги донесат да ги види. Неговото направо му са хвърли на краката и той го взе. И му казах - като го гледаш - ще ти го дам. Но минаха 2-3 дни, та му се обадих - да не вземете да го разпорите да му търсите чипове, му казах", разказа Борисов.

 

Страхотна порода, гордея се, календарите на ГЕРБ са с него. Христо Иванов и Мирчев мачка не са отгледали, ще ми се подиграват. Те затова са на 4%, коментира още Борисов. Да спрат да се лигавят, всичко е било публично и прозрачно. Най-големите лидери в Европа се снимат с кучетата си - това е символ на нацията. В арабския свят - на Първанов му подариха кон, разказа още лидерът на ГЕРБ.

 

По време на президентстването на Румен Радев се създадоха толкова много партии, някои от които с толкова странни имена. Пожелавам успех на всички. Всеки, който нормално иска да възстановим и да направим нещо за хората, съм "за", коментира още Борисов. Той цитира дори психолог, който казал: Борисов никога не могат да го хванат, че лъже, защото той не лъже. Ако той не иска да каже нещо, не го казва.

Още от "България"

Шофьорите да внимават – започва ремонтът на част от магистрала "Тракия"

При засилен трафик в участъка от АМ "Тракия" и по указание на "Пътна полиция", може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени