Лидерът на ГЕРБ: ПП са крайнолява партия, която в мандата си не изпрати оръжия за Украйна и направи така, че милиарди да изтекат към Лукойл

Дарението от Nexo за ДБ е репутационен проблем, но се надявам Радев да им даде мандата, подчерта Борисов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Nexo е едно международно разследване, доколкото разбирам, и става дума за много пари. За ДБ това е репутационен проблем, вероятно избирателите на ДБ ще го счетат за проблем. Просто дарения 5 по 20 000 лв. е много скалъпено. Да беше едното 15, другото 30…. Но това си е техен проблем". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Дарик радио".

 

Той изброи поредицата от приети през последната седмица полезни законопроекти и подчерта, че това е най-работещият парламент от много насам. Категорично отрече да се опитва да раздели ДБ и ПП, подкрепяйки "Демократична България".

 

"Снощи Христо Иванов в "Панорама" звучеше притеснен, защото трябва да носи цялата отговорност. Но аз се надявам в понеделник Радев да им даде мандата. Продължавам да виждам надежда, разбирам, че Христо Иванов не иска да е премиер да сложат когото преценят", каза той.

 

Борисов подчерта, че за него ПП са левица, но ДБ ги преценяват. "Ако той (Христо Иванов, бел. ред.) смята, че една крайнолява партия като ПП, която в мандата си не прие оръжия за Украйна и направи така че милиарди да изтекат към Лукойл, а откакто не управляват цената на бензина падна с 90 ст… Към когото решат да се обърнат първо за подкрепа. Това си е тяхно право", каза лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов не се съгласи, че може да търси своя вина в Nexo, както твърди бившият съдружник и депутат от ПП Настимир Ананиев. За третия мандат той подчерта, че само си разсъждава къде може да иде той, а Румен Радев нито е виждал, нито е чувал. "Асен Василев колкото и да лъже, това няма да се промени", подчерта бившият премиер.

 

"Време е да спрем да си мерим колко успешни сме, а да излезем от тази конституционна криза. Само в главата на Асен Василев сега живеем по-добре", каза Борисов. "Съдебна реформа, в която е записан Бойко Рашков или което и да е конкретно име, няма как да се приеме от ГЕРБ. Изобщо не говоря за себе си, но е абсурдна самата идея да арестуваш пиара на една партия пред детето ѝ", подчерта още той.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени