Лидерът на ГЕРБ пред Мецола: България отдавна е изпълнила всички критерии за Шенген

По време на форума в Атина, Борисов е разговарял и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

Борисов и Мецола
Борисов и Мецола Източник: Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе разговор с председателят на Европейския парламент Роберта Мецола. Двамата са обсъдили политическата ситуация в България, като Борисов е подчела, че ГЕРБ ще предложи състав на кабинет, защото е убеден, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство.

 

"Благодарих ѝ, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя ѝ към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", заяви още Борисов.

 

По време на форума в Атина, Борисов е разговарял и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. "Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България", сподели Борисов и допълни, ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

"Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", написа още Борисов.

 

 

Още от "България"

Експерт: 90 000 асансьора са опасни за хората. Има и такива на по 70 години, които още са в движение

Дори таксата за асансьорите да се увеличи тройно, не знам дали проблемите на бранша биха се решили и доколко това ще се отрази на бюджета на ползвателите, заяви председателят на българската асансьорна асоциация Валентин Маринков

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени